Matematik Laboratuvarı

ARF GEZİCİ MATEMATİK LABORATUVARI
TED Rönesans Koleji’nde öğrenciler matematik derslerinde bilgiye, problem çözme yaklaşımıyla bir sorunu ortadan kaldırmak için, bu amaçla hazırlanmış ortamlarda çalışarak, birbirleriyle tartışarak ulaşırlar. ARF Gezici Matematik Laboratuvarı bu öğrenme ortamlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Tüm öğrencilerin her an kolaylıkla ulaşabilmesi için gezici bir düzenek şeklinde oluşturulmuştur. Adını Dünyaca ünlü Türk matematikçi “Cahit Arf” dan almaktadır. Cahit Arf, matematiği bir meslek dalı olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görmüştür. Öğrencilerine sürekli: "Matematiği ezberlemeyin, kendiniz yapın ve anlayın. Matematik esas olarak sabır olayıdır. Belleyerek (ezberleyerek) değil, keşfederek anlamak gerekir," demiştir.
Bu laboratuvarda öğrencilerimiz, Dünya’nın çeşitli ülkelerinde üretilen ve kullanılan çok çeşitli manipülatif araçları kullanarak bilgiyi sorgular, problem çözerek keşfeder, matematiğin konularını hayatla ilişkilendirir. Böylece kalıcı ve tam öğrenme sağlanır. Üstelik bunu yaparken öğrenme ortamları onların farklılıklarına uygun bir şekilde çeşitlendirilir. Bu sayede öğrencilerimiz düzeylerine uygun bir şekilde gelişir. ARF Gezici Matematik Laboratuvarı sınıflar arasında dolaşırken öğrenciler sıkılmadan, eğlenerek öğrenir.