Spor Takımlarımız

Değişen yaşam şekli ve trendler hayatın kaçınılmaz bir gerçeği ancak sağlıklı nesiller için günlük yaşamda daha fazla fiziksel aktivitenin yer alması gerekmektedir. Bu anlamda erken yaşta spora başlamanın önemi büyüktür. Fiziksel aktivite, durağan yaşam ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının önlenmesinde önemli rol oynar. Ayrıca, kas-iskelet sistemi gelişimini olumlu yönde destekler. Bunlara ek bireyin olarak sosyalleşmesine yardımcı olur, özgüvenini artırır. Bu anlamda beden eğitimi müfredat programımız,

Öğrencilerimizde sosyal açıdan;

İletişim becerilerini geliştirir,
Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenir,
Kendini korumasını ve diğer bireylerin hakkına saygı göstermeyi öğrenir,
Problem çözme becerilerini geliştirir,
Bir grubun parçası olmayı öğrenir,
Sınırlara ve kurallara uymayı öğrenir,
Aile dışındaki bireylerle iletişim kurabilmeyi öğrenir,
Özgüven, karar verebilme ve liderlik becerilerini geliştirir,

sportif beceri ve koordinasyon açısından;

Sportif becerilerini ve koordinasyonlarını geliştirir,
Kemik ve kas yapılarını güçlendirir,
Sürat, çeviklik, kuvvet ve esneklik kazanır.

Öğrencilerimizin spor alışkanlıklarının gelişmesini sağlamak için velilerimizin desteğini önemseriz.

Okulumuzda basketbol, voleybol ve tenis branşlarında alt yapı ve küçükler kategorilerinde takımlarımız ile çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm branşlarımızda sporcularımızdan beklentimiz, performans gösterdikleri branşın kuralları, düzenlemeleri ve uygulamalarını öğrenmeleridir. Antrenman yapmak, zamanında oyuna başlamak, kurallara uymak, sporcularımıza gelecekte hayat kalitesini etkileyecek davranışlar kazandırır. Yenilgiyle, rekabetle baş etme, tekrar deneme, hakemle, koçla, takım arkadaşlarıyla ilişki, belli bir amaca yönelme sporcularımızın yetişkin birer birey olduklarında kullanacakları önemli yetilerdir. Spor etkinliklerinin kazandırdığı sosyal ve fiziksel beceriler, sporcularımızın toplum içindeki kabulünü artırır, sağlıklı olmasını destekler, kötü alışkanlıklardan uzak durmasına yardımcı olarak sorumluluk duygusunu besler.

Daha sağlıklı ve mutlu çocuklar için sporu hayatımızdan eksik etmeyelim.

OKUL TAKIMLARIMIZIN ÇALIŞMA PROGRAMI

Uploaded Image