TED Rönesans Koleji

TED Ankara Koleji Mezunu olan Rönesans Holding Başkanı Erman ILICAK ve eşi, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale ILICAK’ın ortak hayali olan TED Rönesans Koleji’nin temelleri Aralık 2012 tarihinde İstanbul Küçükyalı’da yer alan 11.596 metrekarelik vakıf arazisinde atıldı.

2014 yılının Ocak ayında inşaatı tamamlanan okul binası 2014 -2015 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye hazır hale geldi.

TED Rönesans Koleji 2016 - 2017 Eğitim ve öğretim yılında Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise Hazırlık sınıfı seviyesinde öğrenci kaydı almaktadır.

Fiziksel Özelliklerimiz

11.596 metrekarelik arsa üzerine kurulu okulumuzda, 11.804 metrekarelik kapalı alan ve 8000 metrekarelik açık oyun alanları ile öğrencilerimize akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sunuyoruz.

• Okul Öncesi bölümünde; toplam 6 derslik, fen ve doğa atölyesi, spor salonu, kütüphane, jimnastik salonu, yemekhane, sağlık odası ve amfi tiyatro alanı bulunuyor.

• İlkokul bölümünde; 16 derslik, görsel sanatlar dersliği, laboratuvar, müzik dersliği, kütüphane, ölçme değerlendirme servisi, toplantı salonu ve sağlık odası bulunuyor.

• Ortaokul bölümünde;16 derslik, görsel sanatlar dersliği, müzik dersliği, laboratuvar, bilgisayar dersliği ve kütüphane bulunuyor.

• Lise bölümümünde;18 derslik, 3 laboratuvar, kütüphane, müzik dersliği, görsel sanatlar dersliği, bilgisayar dersliği ve 3 kulüp odası bulunuyor.(TED Rönesans Koleji lise kısmı 2017-2018 Akademik yılında kademeli olarak eğitim ve öğretime başlayacak)

• Ortak Kapalı Alanlarda, kapalı spor salonu, beden eğitimi salonu, aynalı salon, 3 bireysel müzik odası, bando odası, satranç kulüp odası, yemek kulübü odası, oyun salonu, sanat atölyeleri, hobi odaları, 564 öğrenci kapasiteli yemekhane ve 300 kişi kapasiteli çok amaçlı salon bulunuyor.

• Açık Alanlarda, 3 basketbol sahası, 2 tenis kortu, etkinlik terası, oyun terası ve anaokulu oyun bahçesi bulunuyor.