TED Rönesans Koleji LEED Sertifikasını Aldı

TED Rönesans Koleji, doğa dostu binasıyla, çevre bilinci yüksek çocuklar yetiştirmeyi hedefliyor. Alan tasarruf, iç mekan kalitesi, sürdürülebilir arazi, ulaşım ve sorumluluk kriterlerindeki başarısıyla “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası” (LEED Altın Sertifika) almaya hak kazanan sayılı eğitim kurumlarından olan TED Rönesans Koleji’ndeki tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.

Doğal havalandırmadan maksimum faydalanılarak enerji tasarrufu sağlanan okul içindeki taze hava miktarı, standartlara göre yüzde 30 artırıldı. Kolejin arazisi, yüzde 50 etkinlik alanı, yüzde 20 yeşil alan olacak şekilde planlandı. Zararlı bileşik içermeyen boya ve yapıştırıcılar kullanılan okulda, yaşam alanları gün ışığından maksimum yararlanacak şekilde tasarlandı.

Zeminler insan sağlığına zarar vermeyen (floor score sertifikalı) malzemelerle kaplandı ve kendini yenilemesi uzun yıllar süren Meşe parke yerine, kendini çok kısa sürede yenileyen bambu parke kullanıldı. Kullanılan tüm ahşap ürünler, izinli ve kontrollü kesim yapılan ormanlardan (fsc sertifikalı) temin edildi.

Uploaded Image

Öğrenim yapılan alanların tümünde akustik asma tavan yapılarak, ortam sesi kalitesi maksimum düzeye çıkarıldı. Açık renkli çatı malzemeleri kullanılarak, güneş ışınlarının sıcaklığı artırmasına engel olundu. İnşaat aşamasında geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı, çıkan atıklar yeniden geri dönüşüme gönderildi. Ozonun tabakasının delinmesine ve küresel ısınmaya sebep olan soğutucu gazlar minimum seviyede kullanıldı.