TED Rönesans Koleji Lise Kayıtları Başladı!

TED Rönesans Koleji Lisesi Öğrenci Kayıt Şartları

TED Rönesans Koleji Ortaokulu 8. Sınıfını Bitiren Öğrenciler için Kayıt

TED Rönesans Koleji Ortaokul 8. sınıftan mezun olan öğrencilerimiz lisemize doğrudan geçiş yapma hakkına sahiptir. Öğrencilerimiz İngilizce ve Türkçe sorularından oluşan “Hazırlık Atlama Sınavı” na tabi tutulmaktadır. Sınavda belirlenen barajı aşan öğrenciler 9. sınıfa; dil yeterliliği bulunmayan öğrenciler ise Lise Hazırlık Sınıfı’na devam eder.

TED Rönesans Koleji Ortaokulu Dışındaki Okulların 8. Sınıfını Bitiren Öğrenciler için Kayıt

Lise bölümümüze Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavıyla (TEOG) her yıl ilan edilen taban puan ile kontenjan dahilinde öğrenci alınmaktadır. 2017-2018 eğitim öğretim yılı için belirlenen taban puan 470 TEOG Yerleştirmeye Esas Puanıdır (YEP). 470 ve üzeri TEOG YEP ile okulumuza başvuran öğrenciler PDR birimimizce mülakata alınır. Mülakatını olumlu tamamlayan öğrenciler TED Rönesans Koleji Lise Hazırlık sınıfına kayıt yaptırma hakkı kazanır.

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler İngilizce ve Türkçe sorulardan oluşan “Hazırlık Atlama Sınavı” na alınır. Sınavda, okul yönetimince belirlenen barajı aşan öğrenciler 9. Sınıfa kayıt yaptırma hakkı kazanır. Hazırlık atlama sınavımızın tarihi ile ilgili bilgileri Kayıt Kabul ofisimizden alabilirsiniz.

Uploaded Image

9. Sınıf – Nakil Kayıt

9 sınıfa nakil başvurusunda bulunacak öğrencilerin; hazırlık sınıfı olan 4 yıllık liselerin hazırlık sınıflarını başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Nakil başvurusunda bulunan aday öğrenciler “TED Rönesans Koleji Giriş Sınavı” na ve PDR birimimizce mülakata alınır. Mülakatını olumlu tamamlayan ve sınavda belirlenen barajı aşan öğrenciler 9. Sınıfa kayıt olma hakkı kazanır.

TED Rönesans Koleji Lisesi Başarı Bursu Başvurusu

470 ve üzeri TEOG YEP değerine sahip öğrenciler TED Rönesans Koleji Lisesi için “Başarı Bursu" na başvurabilecektir.

Burs başvuruları başlamıştır. TEOG YEP Puanı sonuçlarının resmi açıklanma tarihine (29 Haziran 2017 – Perşembe günü mesai bitimi) kadar devam edecektir.

Başvurular için aşağıdaki adımların gerçekleştirilmesi gerekmektedir;

• Online olarak başvuru formu doldurulması, (bağlantıdan ulaşabilirsiniz) http://www.tedronesans.k12.tr/Home/Application
  • PDR mülakatının olumlu tamamlanması,
  • Mali İşler Bölümüne taahhütname ile ön kayıt işlemlerinin tamamlanması.

Tüm burs başvuru sonuçları, TEOG sınavının resmi olarak açıklanmasının ardından ilan edilecektir. Burs oranı ilan edildikten sonra iki iş günü içerisinde kesin kayıt işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir. Kesin kaydını tamamlamayan öğrencilerin burs oranı devredilecektir.

TED Rönesans Koleji Lisesi Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

TEOG Sınav Sonuç Belgesi

Öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi

Veli (anne ve baba) nüfus cüzdanı fotokopisi

Öğrenciye ait iki fotoğraf

Veli (anne ve baba) fotoğrafı (İkişer adet)