Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında 7 Bölge'den 7 Zanaatkara ev sahipliği yaptık.

12-13 Aralık tarihlerinde Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 zanaatkârla bir araya gelen öğrencilerimiz Gaziantepli Yemeni ustasıyla yemeni hazırlamanın, doğanın mucizesi zeytinyağından sabun yapmanın, geçmişi 5000 yıl öncesine dayanan, sabır ve tecrübe gerektiren lületaşı oymacılığının inceliklerini öğrendiler. Amasya'da kaşık ustalığının son temsilcilerinden birisi olan ustayla kaşık yapan, Isparta halısına düğüm atmayı öğrenen öğrencilerimiz doğal Erzincan balının çiçekten sofraya yolculuğunu ve Bursa’dan ipeğin Kozadan ipliğe nasıl dönüştüğünün detaylarını öğrendi, öğrencilerimizin bu heyecanlarına velilerimiz de atölye katılımlarıyla ortak oldu.

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image

Uploaded Image


   
Ad Soyad :
Telefon: