Beden Eğitimi

Okulumuzda Beden Eğitimi dersi bilişsel gelişim kadar bedensel gelişimi de önemsemiş, yaşam boyu fiziksel etkinliklere katılımı benimsemiş bireyler yetiştirmeyi hedefler. Bu anlamda tam donanımlı fiziksel spor olanakları sunan okulumuz;

• Sporun amacını bilen,
• Branşa özgü psiko-motor becerileri uygulayabilen,
• Yaşam ile spor arasındaki köprüyü kurabilen,
• Kazanma ve kaybetmeyi tanımlayabilen,
• Seyirciliğin tanımını ve uygulamasını yapabilen
• Sporcu kişiliğe sahip olabilen,
• Sosyalleşen, zamanını olumlu kullanabilen,
• Farklı spor kültürlerini benimseyen,
• Spor organizasyonlarını uygulayabilen,
• Fiziksel, duygusal, sosyal olgunluğa erişebilen gençlerin yetişmesine hizmet eder.

Okulumuzda beden eğitimi dersi programı aşağıdaki alanları kapsamaktadır:

1. Beden Eğitimi ve Spor Bilgisi
2. Fiziksel Gelişim Etkinlikleri
3. Eğitsel Oyunlar
4. Düzen Alıştırmaları
5. Atletizm
6. Jimnastik
7. Voleybol
8. Basketbol
9. Badminton
10. Tenis
11. Masa Tenisi
12. Fiziksel Performans Testleri

Okul öncesi – 3. sınıflarda Oyun ve Fiziksel Etkinlik derslerinde temel beceriler ile ilgili oyun tabanlı çalışma ve etkinlikler yapılır.

4-5-6-7-8. sınıflarda Beden Eğitimi derslerinde okulumuzun mevcut spor alanlarına yönelik branşlar seçilerek; o branşın tarihi, temel teorik bilgisi, kuralları, branşa yönelik temel teknik hareketleri, birleştirilmiş temel beceriler ile ilgili çalışmalar ve etkinlikler yapılır. Branşların temel teknik çalışmaları öğrenci seviyelerine göre kademeli olarak artırılarak 8. sınıfın sonunda tüm branşların temel teknik çalışmaları tamamlanarak liseye geçiş sağlanır.

Lise Beden Eğitimi ve Spor derslerinde ortaokulda kazanılan temel teknik bilgi ve uygulamaların destekleyici çalışmaları yanında, ilgili branşların taktik çalışmalarına da yer verilir. Ayrıca öğrencilerimiz, 12. sınıfın sonuna kadar olan süreçte grup çalışmaları yaparak ilgili branşların temel teknik hareketlerini kendi yöntem ve tekniklerini kullanarak uygular ve uygulatırlar. Bu uygulama öğrencilerimizin farkındalık ve  sorumluluk bilincini geliştirir. Böylece, dünya sporlarını tanır, beslenme ve sağlıklı yaşam becerilerini geliştirir ve uygularlar.

Beden Eğitimi Bölümü olarak öğrencilerimizin sportif gelişim ve eğilimlerini izleyerek kapasitelerinin en üst düzeye ulaşmasını hedefleriz. Her yıl eylül ayında tüm sınıf düzeylerinde 8 temel beden eğitimi becerisini içeren performans testleri uygulayarak öğrencilerimizin spor branş uygunluklarını belirler ve gelişimlerini okul takip programımızla izleriz. Spor alanında kariyer hedefleyen 8 yaş ve üzeri öğrencilerimize rehberlik ederiz. Okul sonrası takım antremanları yaparak okulumuzu il ve ilçe turnuvalarında temsil ederiz.

Okul Takımlarımız:

Genç Erkek B Basketbol Takımı

Genç Kız B Voleybol Takımı

Genç Erkek B Masa Tenisi Takımı

Genç Erkek Satranç Takımı

Yıldız Erkek Basketbol Takımı

Yıldız Kız Voleybol Takımı

Yıldız Erkek Masa Tenisi Takımı

Yıldız Kız Tenis Takımı

Yıldız Erkek Yüzme (Ferdi)

Yıldız Kız Aerobic Cimnastik (Ferdi)

Küçük Erkek Basketbol Takımı