2023-2024 AP SINAV KAYIT DÖNEMİMİZ SONA ERMİŞTİR.

8 MART’TAN SONRAKİ BAŞVURULAR VE İPTAL TALEPLERİ KABUL EDİLMEYECEKTİR.

SINAVA GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

• ADVANCED PLACEMENT PROGRAMI

Advanced Placement® Programı (AP), öğrencilere henüz lisedeyken üniversite düzeyindeki çalışmalarla kendilerini sınama fırsatı verir. AP öğrencilerinin üniversiteye kaydolma, derslerinde daha iyi performans gösterme ve daha erken mezun olma olasılıkları daha yüksektir. Bir öğrencinin transkriptindeki AP dersleri, öğrencinin üniversite düzeyindeki derslere istekli ve akademik olarak hazır olduğunu gösterir.

AP Nedir?

• AP EXAMS

AP kursları AP sınavı ile sona erer. Bu sınavlar 5 puanlık bir ölçekte puanlanır. AP sınavlarından 3 veya daha yüksek puanlar, öğrencilerin önemli sayıda kolej ve üniversitede kredi kazanmalarına veya giriş derslerini atlamalarına yardımcı olabilir. AP sınavlarını yalnızca yetkili okulların ve test merkezlerinin uygulamasına izin verilir.

AP Dersleri ve Sınavları

• TED RÖNESANS KOLEJİ AP SINAV MERKEZİ

TED Rönesans Koleji yetkili bir sınav merkezidir ve geniş bir yelpazede AP sınavları sunmaktan gurur duyarız. AP sınavlarına okulumuzda TED Rönesans Koleji öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan öğrenciler de girebilmektedir. AP sınavları 6-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında kampüsümüzde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER

15/08/2023- ERKEN BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLANGICI (SINAV BAŞINA 185$)

10/11/2023 – ERKEN BAŞVURU SON TARİHİ

16/11/2023 – GEÇ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLANGICI (185$ + 40$ GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ)

08/03/2024 – TÜM KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH

6-17/05/2024- SINAV DÖNEMİ

10 Kasım'dan sonra sınav ücretinin her sınav için 40$ artacağını lütfen unutmayın. AP sınav kayıtları Mart 2024'e kadar devam edecektir ancak o tarihe kadar kontenjanların dolmuş olması yüksek bir ihtimaldir. Tavsiyemiz, kontenjanlar ile ilgi sıkıntı yaşamamak ve biraz tasarruf etmek için ödemeyi en geç kasım ayı başında yapmaya çalışmanızdır.

*8 Mart 2024 tarihinden sonra yapılacak sınav iptallerinde ücret iadesi yapılmayacaktır.

2023-2024 AKADEMİK YILINDA TED RÖNESANS KOLEJİNDE YAPILACAK OLAN AP SINAVLARI

AP SINAVLARINA NASIL KAYIT YAPILIR?

1 - TED Rönesans Kolejinde sunduğumuz tüm AP sınavları için ilgili kayıt bağlantısını aşağıda bulabilirsiniz. Bu sayfadaki adımları takip ederek AP sınavlarınıza kaydolmaya başlayabilirsiniz.

AP SINAV BAŞVURU FORMU

2 - Kayıt formunu doldurup ödemenizi yaptıktan sonra, AP sınavınız/sınavlarınız için size özel kod/kodlar içeren bir e-posta alacaksınız. AP sınavlarınızın katılım kodlarına ulaşmak için e-postanızı kontrol edin. Ödeme işleminin birkaç gün sürebileceğini unutmayın.

3 - MyAP hesabınızı kurun ve katılım kodlarınızı mümkün olan en kısa sürede kaydedin. Kodunuzu kaydettirmeniz, sınavınız için yerinizi garanti edecektir. Nasıl kaydolabileceğinizi görün:

MyAP HESAP OLUŞTURMA

Dışarıdan gelen öğrencilerin kayıtlarını College Board sayfasından “Exam Only” şeklinde tamamlamaları gerekmektedir.

AP Classroom'un yalnızca sınav öğrencilerine açık olduğunu lütfen unutmayın. Yalnızca College Board onaylı AP dersleri veren bir okula tam zamanlı kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir.

4 - E-postanızı düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın. Sınav günü yanınızda neler getireceğiniz ve sınav günü lojistiği hakkında daha ayrıntılı bilgi yılın ilerleyen zamanlarında tarafınıza bildirilecektir. Daha detaylı sorularınız için lütfen ap@tedronesans.k12.tr adresinden bize ulaşın.