1 College Board Advanced Placement Programme (AP)
Altmış beşten fazla ülkede uygulanan Advanced Placement (AP) Programı, yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin üniversitelere kabul edilmelerinde avantaj sağlar.Öğrenciler seçtikleri ve tamamladıkları derslerden üniversitenin birinci sınıfında muaf olma imkanına sahip olur. AP Programı, giderek daha fazla yerel üniversite tarafından kabul görmektedir. Okulumuzda akademik kriterleri sağlayabilen 11. sınıf öğrencilerine sunulacak AP programları: AP English Language & Composition, AP Macroeconomics, AP Physics 1, AP Chemistry, AP Biology, AP Psychology, AP Calculus AB, AP Calculus BC, AP Computer, Science Principles, AP Comparative Government and Politics, AP Art (Portfolio), AP Music Theory
Dersler hakkında ayrıntılı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

AP sınavları hakkında bilgi almak için ap@tedronesans.k12.tr e-posta adresi üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
2 BTEC (İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlik Programı)
Yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere'nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel'in denklik kabul ettiği BTEC Programı (Business and Technology Education Council - İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlik Programı) mesleki eğitimin ve uygulamalı öğrenimin temelini oluşturmayı sağlar. BTEC Programları, öğrencilerin üniversite ve iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları niteliklere yönelik; yaparak, uygulayarak bilgi ve beceri kazanımına yönelik uygulamalar içerir. TED Rönesans Kolejinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 7.sınıf seviyesinde sunulacak BTEC programları: BTEC Uygulamalı Fen Bilimleri (L1 Ödül), BTEC Sanat ve Tasarım (L1 Ödül)
3TED- Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı
Türk Eğitim Derneği ile Kanada Eğitim Bakanlığı ortaklığı sonucunda okulumuz öğrencileri "TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı"na katılabilmektedir. TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı ile öğrenciler, bir ay ya da bir yıllık değişim programını ile güvenli bir ortamda, çeşitli kültürleri tanıma ve farklı bir ülkede yaşamı tecrübe etme olanağına sahip olurlar. Öğrenciler, Kanadalı ailelerin yanında kalarak yerel okullarda eğitimlerine devam ederler.
4Kanada Çift Diploma Programı
TED Rönesans Koleji lise öğrencileri Kanada Çift Diploma Programına katılabilirler. Programa katılan öğrenciler 9. sınıfta başlayarak dört yıl boyunca okul sonrası katılacakları New Brunswick müfredatına uyumlu İngilizce ve Matematik dersleri ve her yıl sonunda uygulanacak sınavlardaki başarıları sonucu 12.sınıfta Kanada Çift Diploma Programını tamamlayabilirler. Kanada Çift Diploma Programı, başta Kanada'daki üniversiteler olmak üzere diğer uluslararası üniversitelerin başvurularında öğrencilere avantaj sağlamaktadır.
5Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye
TED Rönesans Koleji, Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül Programı'na dahil olmakla gurur duyar. Program, 14 yaş ve üstü öğrencilere açık olup kişisel sınırları aşma ve öğrencileri özgeçmişlerini güçlü kılacak yeni becerileri kazanmaları ve üniversite başvurularında başarılı olmaları için destekleme amacını taşır. Öğrenciler; topluma hizmet projelerine, gezilere ve beceri odaklı programlara katılabilirler. Program hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.