Uluslararası Programlar

1 College Board Advanced Placement Programme (AP)
Altmış beşten fazla ülkede uygulanan Advanced Placement (AP) Programı, yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin üniversitelere kabul edilmelerinde avantaj sağlar.Öğrenciler seçtikleri ve tamamladıkları derslerden üniversitenin birinci sınıfında muaf olma imkanına sahip olur. AP Programı, giderek daha fazla yerel üniversite tarafından kabul görmektedir. Okulumuzda 2019-2020 eğitim-öğretim yılında akademik kriterleri sağlayabilen 11. sınıf öğrencilerine sunulacak AP programları: AP Kimya, AP Calculus AB, AP Makroekonomi, AP Bilgisayar Bilimi, AP İngiliz Edebiyatı ve Kompozisyon, AP Fizik 1.
Dersler hakkında ayrıntılı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
2 BTEC (İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlik Programı)
Yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere'nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel'in denklik kabul ettiği BTEC Programı (Business and Technology Education Council - İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlik Programı) mesleki eğitimin ve uygulamalı öğrenimin temelini oluşturmayı sağlar. BTEC Programları, öğrencilerin üniversite ve iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları niteliklere yönelik; yaparak, uygulayarak bilgi ve beceri kazanımına yönelik uygulamalar içerir. TED Rönesans Kolejinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında sunulacak BTEC programları: BTEC Sosyal Medya; BTEC Uygulamalı Fen Bilimleri, BTEC Müzik; BTEC Sanat ve Tasarım; BTEC İşletme; BTEC Bilgi Teknolojisi (Web Tasarımı ve Kodlama)
3TED- Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı
Türk Eğitim Derneği ile Kanada Eğitim Bakanlığı ortaklığı sonucunda okulumuz öğrencileri "TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı"na katılabilmektedir. TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı ile öğrenciler, bir ay ya da bir yıllık değişim programını ile güvenli bir ortamda, çeşitli kültürleri tanıma ve farklı bir ülkede yaşamı tecrübe etme olanağına sahip olurlar. Öğrenciler, Kanadalı ailelerin yanında kalarak yerel okullarda eğitimlerine devam ederler. TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programına okulumuzun ortaokul 7, 8. ve lise seviyesindeki öğrenciler katılmaktadır.
4Kanada Çift Diploma Programı
2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren TED Rönesans Koleji lise öğrencileri Kanada Çift Diploma Programına katılabilirler. Programa katılan öğrenciler 9. sınıfta başlayarak dört yıl boyunca okul sonrası katılacakları Kanada müfredatına uyumlu İngilizce, Fen ve Matematik dersleri ve her yıl sonunda uygulanacak sınavlardaki başarıları sonucu Kanada Çift Diploma Programını tamamlayabilirler. Kanada Çift Diplomasının başlıca avantajı, öncelikle Kanada'daki üniversiteler olmak üzere diğer uluslararası üniversitelerin kapılarını öğrencilere açmasıdır.
5Duke of Edinburgh Ödül Programı
TED Rönesans Koleji, DOIAP ödülü programına dahil olmakla gurur duyar. Program, 14 yaş ve üstü öğrencilere açık olup kişisel sınırları aşma ve öğrencileri özgeçmişlerini güçlü kılacak yeni becerileri kazanmaları ve üniversite başvurularında başarılı olmaları için destekleme amacını taşır. Öğrenciler; topluma hizmet projelerine, gezilere ve beceri odaklı programlara katılabilirler. DOIAP ödülü hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.