Ortaokul Adayları için Kayıt Süreci

• Tüm adaylar web sitemiz üzerinden çevrim içi “Başvuru Formu”nu doldurur. Ortaokul adayları, başvuru formu doldurma sıralarına göre TED Rönesans Koleji Kayıt Sorumlusu tarafından aranır ve ön bilgiler paylaşılır.
  • Adaylar, ilgili idarecinin gerçekleştireceği detaylı tanıtım sunumuna ve okul turlarına davet edilir.
  • Ortaokul 5. sınıf seviyesine adayların kayıt süreci bir adımdan oluşmaktadır. Aday öğrenci, akademik, sosyal, duygusal ve bilişsel süreçleri kapsayan mülakat görüşmesine davet edilir. Mülakat görüşmeleri her hafta belirlenen gün ve saatlerde yüz yüze gerçekleştirilir.
  • Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf seviyesine adayların kayıt süreçleri iki adımdan oluşmaktadır. İlk kayıt aşaması olan “TED Okulları Giriş Sınavı” için randevu oluşturulur. Giriş sınavı her hafta belirlenen gün ve saatlerde yüz yüze gerçekleştirilir.
Sınıf Düzeyi
(2023-2024 Öğretim Yılında Okuduğu Sınıf)
Dersler/Soru Sayısı
Türkçe Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilgiler İngilizce Soru Sayısı Sınav Süresi
5.Sınıflar 15 15 15 15 15 75 Soru 120 Dakika
6.Sınıflar 15 15 15 15 15 75 Soru 120 Dakika
7.Sınıflar 15 15 15 15 15 75 Soru 120 Dakika
  • Ortaokul kademelerimizde başarı bursu uygulamamız bulunmamaktadır.
  • Ortaokul 6, 7 ve 8 sınıf seviyesine aday öğrenciler ayrıca TED Rönesans Koleji İngilizce sınavına katılırlar. TED Okulları Giriş Sınavında ve TED Rönesans Koleji İngilizce sınavında belirlenen taban puanı sağlayan aday öğrenciler ikinci kayıt aşaması olan öğrenci tanıma çalışmasına davet edilir. PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölüm öğretmenlerimiz ile tanıma çalışmaları gerçekleştirilir.
  • Tüm kayıt aşamaları olumlu tamamlanan adaylar TED Rönesans Koleji’ne kontenjan dahilinde kayıt yaptırma hakkı kazanır.
  • Kesin kayıt işlemleri için aday veli TED Rönesans Koleji Mali İşler Bölümü ile iletişime geçer.

Kesin Kayıt

Aday öğrencilerin velileri aşağıda belirtilen belgeler ile kayıtlarını tamamlar.

• Anne, baba ve öğrencinin 2’şer adet vesikalık fotoğrafı
  • Anne, baba ve öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Okul ücreti ödemesi
  • Yurt dışından gelen öğrenciler için denklik belgesinin aslı