2024-2025 akademik yılı lise kayıt süreçleri Mayıs 2024’te duyurulacaktır.

TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesi 2023-2024 Akademik Yılı Kayıt Süreçleri

TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesi, aday öğrencileri tanımak için öğrencinin sahip olduğu tüm özellikleri bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirir. Bu doğrultuda kayıt süreçleri aday öğrencilerin LGS puanı, dijital başvuru dosyası ve bireysel mülakat görüşmesi aşamalarından oluşmaktadır.

Dijital başvuru dosyası çevrim içi olarak okul portalımız üzerinden doldurulmaktadır. Dosyasını tamamlayan adaylar ön kayıt sürecini tamamlamış olurlar, gerçekleştirilen işlemler ücretsizdir.

8.Sınıfı Bitiren Öğrenciler için Lise Kayıt Adımları

TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesi kayıt kabul süreçleri, aşağıda belirtilen başvuru basamakları doğrultusunda yürütülmektedir:

• Başvuru Formu
  • Dijital Başvuru Dosyası (LGS puanı dosyaya işlenmelidir)
  • Bireysel Mülakat Görüşmesi
  • Kesin Kayıt İşlemleri

Lütfen aşağıdaki adımları izleyiniz.

1. Başvuru Formu Bağlantısı; http://portal.tedronesans.k12.tr/adayogrenci/basvuruformu
  2. Dijital Başvuru Dosyası Bağlantısı; https://bit.ly/42Xnc5A

İlan edilen taban puanı (2.Kayıt Dönemi LGS Taban Puanı : 400 ) sağlayan adaylar Dijital Başvuru Dosyalarını çevrim içi tamamlar. Formu dolduran adayların ön kayıt süreci tamamlanmış olur.

1. Mülakat Görüşmesi için okulumuzun kayıt-kabul ofisiyle iletişime geçebilirsiniz. (kurumsal@tedronesans.k12.tr)

Dijital Başvuru Dosyasının doldurulmasının ardından adaylar bireysel mülakat görüşmesi randevusu oluşturur. (Mülakat görüşme tarihine kadar adayların, Dijital Başvuru Dosyalarını tamamlayarak değerlendirmeye sunmaları beklenir.)

• Lise kayıt kabul komisyonu tarafından Dijital Başvuru Dosyası değerlendirilen ve mülakat süreçleri olumlu tamamlanan öğrenciler kontenjan doğrultusunda TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesine kayıt yaptırma hakkı kazanırlar.
  • Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler İngilizce ve Türkçe sorularından oluşan Hazırlık Yeterlilik Sınavına alınır. Sınavda belirlenen barajı aşan öğrenciler 9. sınıfa, dil yeterliliği yeterli seviyede olmayan öğrenciler ise lise hazırlık sınıfına devam eder.

(Kayıt süreciyle ilgili tüm soru ve önerileriniz için bizlere kurumsal@tedronesans.k12.tr adresimizden ve 0533 348 18 76 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. Teknik destek için helpdesk@tedronesans.k12.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.)

Dijital Başvuru Dosyası İçeriği

• Kendini Tanıtma Yazısı: Aday öğrenci kendisini, ailesini, hobilerini, gelişmiş ve gelişmeye açık alanlarını, çözdüğü ya da çözmek istediği bir sorunu, sevdiği ve sevmediği şeyleri, geleceği ile ilgili düşünce ve hedeflerini, lise yaşamından beklentilerini, neden TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesi’ni tercih ettiğini anlatan en az 200 kelimelik bir yazı hazırlar.
  • LGS Sonuç Belgesi
  • Toplum Hizmeti Çalışmaları ile ilgili Belgeler: Öğrencinin; katıldığı sosyal sorumluluk etkinlikleri, aldığı görevler, yaptığı çalışmalar, katıldığı yarışmalar ve aldığı dereceleri belgeleyen kaşeli/mühürlü ve imzalı dokümanlardır.
  • Sanat, Kültür, Spor ve Bilim Dosyası: Öğrencinin; güzel sanatlar, dans, müzik ve tiyatro alanlarında yeteneklerini, spor ve bilim alanında başarılarını, kültürel etkinliklere katılımını belgeleyen dokümanlardır. Ulusal ya da uluslararası yarışma, festival gibi etkinliklere katıldığına dair çalışma örnekleri, başarı sertifikası, spor lisansı, ödül ya da diğer belgeler dosya içeriğini oluşturur.
  • 1 adet fotoğraf

Başarı Bursu ile Kayıt

Başarı bursu LGS taban puan/yüzdelik dilimi ilan edilir. Burs diliminde olan adayların nihai bursları “Dijital Başvuru Dosyası” değerlendirilerek belirlenir.

Burs dilimleri kontenjanlarla sınırlıdır ve aşağıdaki tablodaki gibidir.

Başarı Bursu ile Kayıt için LGS Taban Puanı        : 450

Başarı bursu, TED Rönesans Koleji Burs Yönetmeliğinde belirtilen şartların yerine getirilmesine bağlı olarak lise eğitimi süresince devam eder.

TED Rönesans Koleji 8. Sınıfını Bitiren Öğrenciler için Kayıt Aşamaları

TED Rönesans Koleji 8. sınıfını tamamlayan öğrencilerimiz lisemizin hazırlık sınıfına doğrudan geçiş hakkına sahiptir. Öğrencilerimiz İngilizce ve Türkçe sorularından oluşan Hazırlık Yeterlilik Sınavına alınır. Sınavda belirlenen barajı aşan öğrenciler 9. sınıfa, dil yeterliliği seviyesi uygun bulunmayan öğrenciler ise Lise Hazırlık sınıfına devam eder.

9 ve 10. Sınıf – Ara Dönem Nakil Başvurusu

9 ve 10. sınıfa nakil başvurusunda bulunacak öğrenciler TED Okulları Giriş Sınavına, İngilizce Yeterlilik Sınavına ve rehberlik birimimizce mülakata alınır. Sınavda başarılı olan adayların, mülakat görüşmesi öncesinde “Dijital Başvuru Dosyası”nı tamamlamaları beklenir. Tüm süreçlerini olumlu tamamlayan öğrenciler kontenjan doğrultusunda TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesine kayıt yaptırma hakkı kazanır.

• 9 ve 10. sınıf nakil başvurularında başarı bursu verilmemektedir.
  • TED Rönesans Koleji Anadolu Lisesi 11 ve 12. sınıflarına yeni öğrenci kaydı alınmamaktadır.

Kesin Kayıt İşlemleri

Aday öğrencilerin velileri aşağıda belirtilen belgeler ile kayıtlarını tamamlar.

• Anne, baba ve öğrencinin 2’şer adet vesikalık fotoğrafı
  • Anne, baba ve öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Okul ücreti ödemesi
  • Yurt dışından gelen öğrenciler için denklik belgesinin aslı